Cautare pe internet cu Microsoft

Gates, care considera oferta Microsoft pentru Yahoo ca fiind “foarte corecta”, a mentionat ca Google este singura companie care a ajuns, pe piata serviciilor de cautare pe internet, la “o masa critica”, adica un nivel la care oferta este foarte buna, dar nu poate fi imbunatatita.

Vanatoare de algoritmi

“Ne putem permite sa facem investitii mari in domeniul ingineriei si al marketingului. Vom face acest lucru cu sau fara Yahoo. Dar consideram totodata ca am ajunge mai repede acolo unde dorim daca realizarile din domeniul ingineriei ale Yahoo si inginerii sai ar lua parte la un efort comun”, a spus Bill Gates.

Yahoo a respins oferta de preluare inaintata de Microsoft, in valoare de 42 miliarde de dolari, dupa ce conducerea companiei a stabilit, in unanimitate, ca propunerea este prea scazuta si nu serveste interesele actionarilor.

Conducerea Yahoo a precizat, intr-un comunicat, ca oferta Microsoft “subevalueaza substantial” brandul companiei, numarul mare de utilizatori la nivel mondial, investitiile semnificative in platforme de publicitate si perspectivele de dezvoltare.

Pe de alta parte, Microsoft a anuntat ca nu va renunta la propunerea inaintata, pe care o considera corecta, desi nu a mentionat care va fi urmatorul pas in aceasta situatie.

Analistii estimeaza ca producatorul de software isi va imbunatiti oferta, la 35 de dolari pe o actiune Yahoo, de la  31 de dolari in prezent, pentru a ajunge la un acord.

“Nu este nimic nou in ceea ce priveste acest proces. Am trimis o scrisoare in care am subliniat opinia noastra ca este o oferta corecta”, a spus Gates, care se va retrage, in iulie, din functia de director tehnic al Microsoft pentru a se consacra complet fundatiei sale umanitare.

Actiunile Microsoft au scazut cu 13% de la inaintarea ofertei catre Yahoo, la circa 29 de dolari.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *