Calitatea aerului in Romania online

Korodi a inaugurat reteaua din Targu Mures de monitorizare a calitatii aerului.

Site-ul lansat – www.calitateaer.ro este dedicat informarii rapide a publicului privind parametrii de calitate a aerului, monitorizati in cele peste 100 statii de pe toata suprafata Romaniei care alcatuiesc Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului (RNMCA).

Acest site are o configurare prietenoasa, iar informatia accesata nu cuprinde doar o insiruire de cifre, ci se bazeaza pe un sistem de indici de calitate foarte inteligibil.

Avem astfel, o scala a indicilor evidentiata prin cifre si culori: de la 1 la 6, adica de la „excelent” la „foarte rau”, unde foarte rau nu inseamna insa irespirabil, ci doar un nivel de la care trebuie sa fim mai atenti.

„Reteaua Nationala de Monitorizare a calitatii aerului ne ajuta sa identificam corect si precis care sunt parametrii dincolo de care pretul platit pentru o dezvoltare strict economica este, deja, prea mare. Site-ul pe care il inauguram azi ne aduce mai aproape, pe noi, autoritatile, de cetateni, in efortul comun de a gasi solutiile potrivite, astfel incit dezvoltarea pe care ne-o dorim fie una durabila” , a mentionat ministrul Attila Korodi.

Ministrul Mediului a mai subliniat si faptul ca „populatia va putea fi informata in timp real asupra situatiei din zona in care traieste, prin cele 68 de panouri de informare publica din toata tara: 34 de panouri exterioare (amplasate in zone dens populate ale oraselor, sau in zona pietonala) si 34 de panouri interioare (amplasate in spatii publice intens frecventate, la Primarii). Un astfel de panou de informare va fi instalat si la Primaria municipiului Tirgu Mures”.

Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului, inaugurata la sfarsitul anului 2007 este un proiect asumat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile in valoare de 14 milioane de euro, care ne permite sa ne aliniem la cerintele Uniunii Europene, raspunzand necesitatilor urgente ale Romaniei.

www.calitateaer.ro

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *