Butonul Unic de Informare


Conform recomandarilor Uniunii Europene, Germania ia masuri pentru a proteja consumatorii fata de comertul online. In curand toate siturile implantate in Germania vor trebui sa faca publice toate costurile care le practica, conditiile de vanzare si sa se alinieze la transparenta.

Previziunile arata ca pana in 2015 comertul online se va dubla in regiunea de Vest a Europei, motiv pentru care Germania vrea sa fie putin in avans, legiferand securitatea cumparatorilor. Cum ? Numele de cod al operatiunii este “Solutia Buton” si prevede un singur buton, care va fi obligatoriu pe toate siturile de comert electronic, in care vor fi precizate TOATE costurile pe care un cumparator va trebui sa le platesca, fixe si variabile. Fiind Germania, va fi obligatoriu pana la finele anului.

In 2013 este estimat sa fie largit pentru restul Uniunii, si sa fie marca de incredere pentru comertul electronic european. Singurul nostru dubiu ramane dincolo de intentie, birocratia. 

Sursa : Silicon, Internet World

Claudiu Gamulescu

este fondator al Underclick.ro, brand infiintat in 2004. De atunci cateva sute de situri web si produse au fost lansate sau consiliate. Cateva sute de oameni au trecut prin programele de training "la sala" ale lui Claudiu, iar cateva mii au descarcat cartile si programele de coaching online. Crede in Internet folosit pentru afaceri, un canal care trebuie inteles si stapanit cum se cuvine. Folositi-l cu inteligenta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *