Bilant 2010 magazin online emag.ro

eMAG, cel mai mare magazin online din Romania, a realizat o cifra de afaceri de 102 milioane euro in anul 2010, in crestere cu 60% fata de anul trecut. Planurile pentru 2011 vizeaza atingerea unei cifre de afaceri de 150 de milioane de euro.

emag logo
eMAG si-a depasit obiectivele, realizand vanzari de 102 milioane euro in 2010

„Am depasit obiectivul ambitios propus la inceputul anului si, in acelasi timp, am depasit pragul important al cifrei de 100 de milioane. Performanta din 2010 se datoreaza diversificarii si introducerii unor game noi de produse si servicii, eficientizarii si automatizarii proceselor interne care asigura o viteza de reactie tot mai buna la cererile pietei dar si atragerii unui numar important de clienti corporate prin servicii personalizate” a declarat Iulian Stanciu, director general eMAG.
“In 2011 ne vom concentra pe adaugarea unor categorii noi de produse si pe dezvoltarea organica a tuturor categoriilor din portofoliu. Vom oferi in continuare preturi si promotii exceptionale pe toate gamele, pentru ca ne bazam pe un model de business foarte eficient. Retailul online va ajunge la 20% din totalul pietei de retail din Romania pe segmentele pe care activam si vom contribui activ la atingerea acestei cifre” a adaugat Iulian Stanciu.
Pe fondul cresterii increderii in comertul online, piata de comert online electro-IT a inregistrat anul trecut o crestere cu aproximativ 60%, pana la valoarea de 145 milioane de euro, eMAG mentinandu-si cota de piata la 70%.

De asemenea, intreaga piata a fost sustinuta de schimbarea comportamentului consumatorilor in mediul online dintr-unul de informare intr-unul de cumparare.

“Peste 20% din utilizatorii activi de internet din Romania viziteaza lunar site-ul eMAG, in T4 2010 traficul nostru atingand 1,7 milioane vizitatori unici. Vom continua si in 2011 campania de educare cu privire la avantajele comertului online si vom oferi constant promotii foarte bune si servicii premium. In plus, avem in dezvoltare proiecte de amploare care vor adauga in curand noi servicii dar si categorii noi de produse, parte dintre ele intr-un nou model de business, in premiera in Romania” a declarat Radu Apostolescu, director de marketing eMAG.
“Tehnologiile evolueaza extrem de rapid, produsele depasind granitele categoriei lor in cursa pentru oferirea de continut personalizat si integrat. Vorbim despre smartphone-uri si tablete, aflate intre IT si telecom, SmartTV intre electronice si IT si multe alte produse inteligente. eMAG reprezinta platforma ideala pentru astfel de produse si vom incerca aducerea tuturor tehnologiilor noi pe piata romaneasca” a adaugat Radu Apostolescu.

Evolutia principalelor segmente de produse in 2010:

„Daca acum 9 ani eMAG incepea cu produse din sfera IT, in 2010 am inregistrat volume si cote importante de piata pe electronice, electrocasnice si produse de ingrijire personala. Continuam permanent diversificarea ofertei, ultima categorie introdusa de curand fiind cea de Filme DVD&Bluray” a declarat Mihai Traistaru, director de achizitii eMAG.
eMAG isi mentine pozitia de lider pe piata de laptop-uri din Romania si in 2010, segmentul cu cele mai mari vanzari obtinand o cota de piata de 25%, in crestere fata de anul trecut. De asemenea, eMAG si-a majorat cota de piata si pe segmentul echipamentelor foto-video, pana la 20%. Un alt segment cu o crestere importanta este cel de printing, zona in care eMAG detine 21% din piata.

Segmentele smartphone si televizoare LCD au obtinut o cota de piata de 10%, respectiv 9% in 2010, continuand tendinta de crestere. Pe piata echipamentelor electrocasnice, o categorie nou introdusa in 2010, eMAG va depasi in 2011 cota de 5% din piata.
eMAG va continua sa ofere beneficii majore pentru toti clientii – cea mai diversa  gama de produse din categoriile ofertate, un stoc de produse dimensionat optim si cu o viteza foarte buna de reimprospatare, transport gratuit la domiciliu, indiferent de valoare si destinatie, plata cash la livrare, precum si serviciul exclusiv de returnare a produselor in 30 de zile de la achizitie – ExtraGarantia de Retur.

In ultimul an, eMAG a dezvoltat mai multe parteneriate prin care ofera produse de creditare avantajoase: rate online sau in showroomuri prin EFG Retail Services si BRD, pana la 16 rate fara dobanda pentru Card Avantaj, Euroline si pana la 20 rate fara dobanda pentru Bonus Card.

Sursa: Amos News.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *