BEA Systems preluat de Oracle

Producatorul de software de afaceri BEA Systems va fi preluat de compania americana Oracle, pentru 8,5 miliarde de dolari, cea mai mare parte in numerar.

Oracle va plati 19,375 dolari pe actiune, peste nivelul de 17 dolari pe titlu oferit anul trecut, cand BEA a respins propunerea argumentand ca pretul avansat este prea scazut.

BEA, un producator de software care faciliteaza interactiunea dintre diferitele programe informatice, a anuntat la acel moment ca valoreaza 21 de dolari pe actiune si ca este dispus sa negocieze cu potentialii cumparatori, insa nimeni nu s-a aratat interesat.

Oracle a aratat ca tranzactia, din care suma de 7,2 miliarde de dolari va fi achitata in numerar, va majora profitul pe actiune cu unul sau doi centi pe actiune in primul an de la incheiere.

Miliardarul Icahn, care detine o participatie de 13,22% la BEA, a insistat pentru vanzarea companiei, argumentand ca integrarea acesteia in structura unui producator de software mai mare ar contribui la reducerea semnificativa a costurilor.

BEA comercializeaza software destinat companiilor, care asigura o mai buna comunicare intre sistemele informatice.

Industria aplicatiilor informatice a intrat intr-un proces de consolidare in urma cu cativa ani, Oracle, IBM si Hewlett-Packard fiind cei mai agresivi cumparatori.

Astel, Oracle s-a aflat, in ultimii ani, intr-o campanie de preluare a unor producatori de aplicatii informatice specializate, pentru a-si consolida pozitia in raport cu Microsoft si SAP.

In 2006, Oracle a preluat compania Siebel Systems, pentru sase miliarde de dolari, iar la inceputul acestui an a cumparat Hyperion Solutions, pentru trei miliarde de dolari.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *