Alianta Yahoo Google

Managementul Yahoo ia in considerare reluarea discutiilor pe care le-a avut cu Google in urma cu cateva luni, fiind o alternativa pentru oferta de preluare inaintata de Microsoft, care evalua compania la 44,6 miliarde de dolari.

Cel mai mare producator mondial de software a avansat, saptamana trecuta, o oferta de preluare in valoare de 31 de dolari pe o actiune Yahoo, dar compania de servicii pe Internet considera ca aceasta subevalueaza firma, au afirmat doua surse apropiate situatiei.

Potrivit analistilor, exista mai multe companii, in afara de Google, care ar putea sa avanseze o oferta concurenta celei Microsoft.

Directorul general al Google, Eric Schmidt, l-a sunat pe seful Yahoo,  Jerry Yang, pentru a-i oferi sprijinul sau in incercarea de a invinge oferta Microsoft, potrivit unui articol din Wall Street Journal.

Purtatorii de cuvant ai Yahoo si Google au refuzat sa comenteze.

Eforturile Yahoo de a gasi o companie care sa inainteze o oferta concurenta ar putea fi doar o masura pentru a face presiuni asupra Microsoft  de a majora valoarea propunerii.

Google a acuzat Microsoft ca vrea sa isi extinda pozitia de monopol pe care o ocupa pe piata de software catre domeniul Internetului.

Reprezentantii Microsoft au ripostat, argumentand ca o fuziune cu Yahoo va crea “un concurent convingator pe piata cautarii pe internet si publicitatii online”, al carei lider este Google.

Google
detine 75% din piata mondiala a cautarilor pe internet, in timp ce Yahoo si Microsoft detin impreuna aproximativ 20%.

Google crede ca Microsoft foloseste aceeasi strategie ca cea implementata in anii 1990, pentru a determina utilizatorii Windows de a trece de la Netscape Communications la Internet Explorer, potrivit unei surse apropiata companiei.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *