Adnet Protect: solutia AdNet Telecom la atacurile DOS/DDOS

Pentru a veni in ajutorul clientilor, AdNet Telecom a introdus Adnet Protect, un serviciu de monitorizare si curatare a traficului in cazul atacurilor DOS/DDOS (Distributed Denial of Service).

AdNet TelecomServiciul este disponibil atat pentru clientii Adnet Telecom cat si pentru cei care doresc sa achizitioneze o solutie performanta de monitorizare si curatare a traficului, care sa le asigure continuitatea serviciilor.

Dezvoltarea continua a retelei Internet si cresterea rapida a vitezelor de acces pentru utilizatori, au condus la multiplicarea cazurilor de atacuri informatice asupra site-urilor si serviciilor online, ducand la imposibilitatea accesarii oricarui serviciu.

Dupa activarea acestui serviciu, nivelul de trafic catre adresele IP ale clientului este monitorizat in permanenta, iar in cazul detectarii unui atac, traficul este redirectionat prin echipamentele de curatare.

Ceea ce este foarte important este ca AdNet Protect curata traficul, nu il filtreaza.

De asemenea,  serviciul se activeaza automat in momentul detectarii atacurilor  iar traficul nu este afectat pe perioade semnificative.

Solutia aleasa se bazeaza pe echipamente hardware performante dotate cu interfete de retea specializate. In ceea ce priveste software-ul, s-a pornit de la solutii opensource, la care s-au adaugat module dezvoltate de catre propriul departament de R&D.

Capacitatea de filtrare a atacurilor se ridica la 10Gbps si aproximativ 3 Mpps, aceasta putand fi marita prin instalarea de echipamente suplimentare. Sunt recunoscute majoritatea atacurilor bazate pe trafic crescut (ex. TCP SYN, TCP ACK, ICMP, UDP flood, cu adrese IP sursa fixe sau aleatoare) si o parte din atacurile asupra aplicatiilor, bazate pe semnaturi (ex. DC++ connection flood).

Pentru tipuri mai putin intalnite de atacuri, clientii pot beneficia de asistenta unui specialist in securitate AdNet Telecom care va analiza log-urile de trafic si va implementa solutii de protectie pe platforma proprie sau va recomanda clientului metode de limitare a efectelor atacului.

“Suntem proactivi, intotdeauna preocupati de nevoile clientilor nostri si nu ne oprim aici. Platforma este in continua dezvoltare, pe viitor si are in vedere extinderea protectiei la atacurile asupra aplicatiilor, bazate pe retele botnet care genereaza mii de cereri aparent legitime, cu un nivel de trafic relativ scazut, care duc insa la supraincarcarea resurselor serverelor atacate”, precizeaza Liviu Tanase, Chief Operating Manager AdNet Telecom.

Pentru detalii suplimentare sau daca serviciile dumneavoastra sunt in prezent tinta unor atacuri si aveti nevoie de protectie, va rugam sa contactati departamentul de vanzari AdNet Telecom.

Despre ADNET MARKET MEDIA

AdNet Telecom este un furnizor de servicii de telecomunicatii ce ofera inovatie si incredere pe piata de telecomunicatii din Romania. Serviciile oferite constau in: acces la internet de calitate superioara si pe scara larga, servicii de voce si multimedia, videoconferinte. In plus, AdNet Telecom opereaza propriul data center si dezvolta un program de relatii cu clientii imbunatatit continuu, menit sa satisfaca nevoile de comunicatii ale clientilor sai.

AMIRA RADULESCU
ADNET MARKET MEDIA
sales@adnettelecom.ro
www.adnettelecom.ro

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *