Achizitii in publicitatea online

Google a anuntat ca va remite o cerere Comisiei Europene prin care va solicita permisiunea de a-si achizitiona rivalul DoubleClick, in cadrul unei tranzactii in valoare de 3,1 miliarde de dolari.

“Cerem Comisiei Europene sa analizeze achizitia pe care am propus-o. Credem ca aceasta afacere este positiva pentru utilizatori, advertiseri si concurenta“, a spus Julia Holtz, consilierul de probleme de concurenta al Google.

DoubleClick isi deruleaza activitatea in domeniul publicitatii online, la fel ca si Google.

Google a depus deja cereri la U.S. Federal Trade Commission si autoritatea de reglementare austriaca in legatura cu aceasta achizitie.

DoubleClick face legatura intre agentiile de publicitate, companii si editorii de pagini web si are peste 1.500 de clienti corporate.

Dintre rivalii care au cerut oficialilor americani sa analizeze posibila preluare fac parte Microsoft si AT&T, care sustin ca Google ar putea cumula prea mult control asupra publicitatii online.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *