Achizitii Financial Times

Pearson, proprietarul Financial Times, si-a consolidat operatiunile de stiri din Statele Unite prin achizitionarea site-ului american de stiri si comentarii privind industria managementului financiar Money-Media.

Money-Media, achizitionat de la unicul sau actionar si CEO Michael Griffin, ofera un serviciu de stiri live pentru americanii care detin proprietati financiare importante si fonduri mutuale.

Site-ul a avut venituri de peste 9,5 milioane de euro in 2007, din care doua treimi obtinute din abonamente si reinnoiri de abonamente.

Pearson a precizat ca serviciul specializat al Money-Media “va imbunatati capacitatea Financial Times de a ajunge la comunitatea specializata in managementul de proprietati din Statele Unite” si va contribui si la imbunatatirea recent lansatei editii americane a FTfm, suplimentul de management al fondurilor publicat de ziarul financiar.

FT se asteapta sa la o concurenta sporita in America de Nord din partea Wall Street Journal, dupa preluarea titlului de catre News Corporation.

Aceasta achizitie ne sustine si contribuie la extinderea strategiei noastre de construire a unui segment puternic de abonati si la construirea de afaceri digitale in sectoarele noastre cheie de activitate”, a declarat John Ridding, Chief Executive al FT si fost jurnalist al ziarului.

Industria managementului proprietatilor are nevoie de informatii solide, relevante si prompte in legatura cu globalizarea investitiilor, diversificarea claselor de bunuri, administrarea riscurilor si modificarile legislative frecvente”, a spus el.

Money-Media si-a construit o audienta de specialitate loiala in Statele Unite si intrevedem posibilitatea unei cresteri internationale gratie expertizei si prezentei globale a Financial Times”, a adaugat Ridding.

Money-Media a fost infiintat de Michael Griffin in 1966, are 70 de angajati, dintre care 20 sunt membri ai echipei editoriale, si are sediul la New York.

Site-ul include patru produse online:
Ignites, serviciu online zilnic care ajunge la 50.000 de administratori de fonduri mutuale
Fundfire, serviciu online zilnic care ajunge la 40.000 de manageri din domeniul financiar;
BoardIQ, serviciu bisaptamanal online si print care ajunge la 4.000 de administratori si directori executive ai circa 140 de fonduri complexe;
–  Agenda, serviciu livrat unui numar de 4.000 de directori si manageri din circa 300 de companii publice.

Financial Times detine 24 de site-uri in intreaga lume si o circulatie zilnica combinata de 444.880 de copii, potrivit unui studiu realizat in noiembrie 2007.

FT.com atrage circa 5,35 de milioane de utilizatori unici in fiecare luna, paginile sale fiind accesate de 43 de milioane de ori.

Georgeta Turcea

Georgeta Turcea este responsabila de organizarea de evenimente si este mereu in legatura cu partenerii, participantii, concurentii, speakerii, furnizorii de servicii. Absolventa a Facultatii de Comunicare, este membra Underclick din 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *