67% din industria IT&C concentrata in Bucuresti

Un studiu prezentat de Institutul pentru Tehnica de Calcul (ITC) arata ca in Bucuresti se deruleaza cele mai multe afaceri din industria locala IT&C.

polul afacerilor IT&C


Astfel, potrivit studiului, in Capitala se realizeaza 67% din cifra de afaceri a industriei IT&C, tot aici fiind concentrati 56% din numarul total de angajati din domeniu.

De asemenea, Capitala aduce 60% din contributia la Produsul Intern Brut (PIB) a celor trei sectoare IT&C.

„Ponderea Capitalei are insa tendinta de a se diminua, prognozandu-se o scadere cu 10 puncte procentuale in decurs de doi ani, in favoarea regiunii Nord-Vest, datorita, in principal, productiei de la Nokia“, se arata in studiul publicat de Institutul pentru Tehnica de Calcul.

Astfel, in anul 2010, Bucurestiul a adus 1,44 miliarde de euro pentru industria software, mai putin cu 9% decat in anul anterior.

In telecomunicatii, Bucurestiul a inregistrat o reducere a cifrei de afaceri cu 13,5%, dar concentrarea in Capitala a continuat sa se accentueze (92,5% din totalul pe tara).

Pe partea de hardware si electronica, cresterile solide inregistrate de Nokia la Jucu si evolutia contradictorie a celorlalte unitati de productie ale companiilor straine din vestul tarii, in paralel cu declinul sever al producatorilor autohtoni de calculatoare, au modificat radical tabloul distributiei geografice, punand Clujul pe locul intai in topul judetelor cu cele mai mari cifre de afaceri, in timp ce la Bucuresti s-a raportat un declin al afacerilor de 67% din cauza problemelor economice ale marilor retaileri asamblori.

Sursa: Financiarul.COM

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *