5 recomandari pentru weekend 3 al lunii iunie

Pentru acest weekend va propunem sa invatati sa vizualizati imaginile 3D, cum sa faceti semne pe fotografiile pe care le puneti pe internet, un program de traducere de la Microsoft, o aplicatie de generare calendar pentru un website si o aplicatie online care stie sa citeasca multe din documentele office.

Magic Eye – invata sa vezi imagini 3D

Un site care ar putea da dependenta dupa ce invatati (probabil destul de repede, urmarind instructiunile in engleza) cum sa va focalizati ochii pe imagine. Mai mult chiar, uneori veti vedea ca si un tapet normal din propria casa ascunde imagini 3D necunoscute. Va vine sa credeti ca in imaginea de mai jos “se ascunde” in format 3d planeta Jupiter? Imaginea este vizibila si pe un monitor LCD, nu recomandam experientele pe monitoare CRT.

Imagine 3D

Nu aveti nevoie de ochelari, de tehnologie: doar sa invatati cum sa focalizati priviea in spatele monitorului si veti descoperi o noua dimensiune a imaginilor.

Recomandare: cautati in google images “magic eye” sau “magic eyes” (fara ghilimele) pana cand vom gasi un site pe care sa-l recomandam.

View Docs Online – vizualizare documente online

Aplicatie online gratuita utila atunci cand pe calculator nu aveti programul necesar pentru a vizualiza un anume document si nu doriti sa il convertiti sau sa instalati ceva special. Formate suportate: doc, docx, ppt, pptx, pps, xls,
xlsx, pdf, ps, odt, odp, sxw, sxi, alte documente Open Office, txt, rtf.

Online Watermark Tool – watermark pentru imagini (marcare imagini)

Aplicatie online care permite adaugarea unui semn distinctiv (watermark) in fotografiile pe care le publicati pe internet. Watermark-ul nu exclude copierea dar macar stiti cine le-a copiat. Formate permise: jpg, jpeg, png, gif, bmp, tif, tiff de dimensiune maxima de 500 KB.

Microsoft’s Live Translator – traducere automata a documentelor

Desi inca nu a invatat limba romana, am pus ochii pe el, ca o potentiala alternativa la Google Translate.

InstantCal – webdesign: adauga un calendar pe site-ul tau

Aplicatie online (100% web-based) care genereaza un calendar pentru utilizare pe propriul site, usor de utilizat cu numeroase optiuni de customizare.

Va multumim pentru interes si va asteptam in continuare cu propuneri la adresa sorin@underclick.ro.

Sorin Frumuseanu

Sorin Frumuseanu este membru al Underclick din 2005 si este responsabil de optimizarea pentru motoarele de cautare, partea de research & development si relatia cu clientii care doresc strategii bazate pe crestere oraganica. In prezent actioneaza ca serviciu de SEO Extern pentru UnderClick.ro prin www.SEOeXtendServ.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *